Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фінансові операції пов’язані з легалізацією доходів одержаних злочинним шляхом на постійному контролі у податківців Буковини

опубліковано 26 січня 2024 о 09:31

Впродовж 2023 року фахівцями податкової служби області виявлено 11 фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму на загальну суму майже 301 млн грн – інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. 

Про ці фінансові операції складено повідомлення та направлено їх до Департаменту запобіганням фінансовим операція, пов’язаним з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом ДПС України для подальшої передачі до Державної служби фінансового моніторингу України для збору, обробки та аналізу інформації.

Крім того, від початку цього року податківцями області складено 20 висновків аналітичних досліджень, які передано до правоохоронних органів для розгляду та прийняття рішень за ознаками злочину ст.212 ККУ та 209 ККУ.

Тринадцять матеріалів досліджень з ознаками кримінальних правопорушень уже приєднано до кримінальних проваджень.

Довідка***
ст 212 ККУ ( Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів);
ст 209 ККУ (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом);
ст 364-1 1ККУ (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми).