Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальний тур: Буковинські податківці спілкувалися з представниками бізнесу Вижниччини про резерви податкових надходжень та детінізацію бізнесу

опубліковано 25 січня 2024 о 10:27

24 січня 2024 року відбулася зустріч фахівців Головного управління ДПС у Чернівецькій області з представників бізнесу Вижниччини.
Питання які піднімалися під час зустрічі - детінізація ринку праці та заробітної плати і як наслідок зростання надходжень податків до бюджету.
Захід відбувся за участі заступник голови Вижницької державної військової адміністрації  Миколи Федорощака та  заступник голови Вижницької районної ради Сергія Вірсти.
Основним доповідачем на засіданні був начальник управління оподаткування фізичних осіб податкової служби області Володимир Петкович. Виступ посадовця базувався на основних показниках діяльності бізнесу регіону, яку він презентував у вигляді інфографіки.

Під час заходу детально обговорили з учасниками засідання причини низького рівня середньої заробітної плати у різних галузях та незначної кількості найманих працівників.

Посадовець закликав до спільної роботи податківців з громадськістю, щоб протидіяти тіньовому бізнесу.

Дискусія під час обговорення проблемних питань була надзвичайно гострою, найперше учасники звертали увагу на  залучення до оподаткування тих, хто взагалі працює без державної реєстрації і не сплачує ні однієї гривні податків.

Володимир Петкович відзначив, що проведення перевірок уже дозволено і податківці будуть реагувати на такі факти миттєво. Разом з тим, закликав спільно протидіяти, кожен хто володіє такою інформацією про діяльність без державної реєстрації чи про інші податкові порушення  – повідомляйте контролюючі органи про них, щоб мати підстави для проведення фактичної перевірки.

Заходи з виявлення ризикових платників мають бути ефективними та дієвими, але найважливіше систематичними – підсумував начальник управління.

Не залишили поза увагою під час діалогу і інші проблемні питання – застосування РРО/ПРРО та КОРО з порушенням норм законодавства та наслідки, правила та терміни проведення Деклараційної кампанії – 2024.