Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новодністровська ДПІ: податківці консультують платників податків щодо порядку декларування доходів та сплати податків

опубліковано 24 січня 2024 о 15:53

Під час проведення робочої зустрічі начальник Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Алла Заришняк розповіла платникам податків про початок кампанії щорічного декларування доходів громадян, яка розпочалась з 1 січня 2024 року та триватиме до 1 травня 2024 року. 

Посадовиця поінформувала, що за вибором платника декларацію про майновий стан і доходи, отримані протягом 2023 року, можна подати особисто, поштою або засобами електронного зв’язку через «Е-кабінет». 

Також під час зустрічі також обговорили використання РРО/ПРРО, легалізацію трудових відносини,  заповнення поля «Призначення платежу» у платіжних інструкціях при сплаті податків і зборів, щодо форми призначення платіжної інструкції згідно із стандартом ISO 20022.  
Фахівці Новодністровської ДПІ під час інформаційних тренінгів роз'яснили   підприємцям про переваги подання звітності в електронному вигляді та можливості отримання податкової інформації через Електронний кабінет платника або за допомогою застосунку «Моя податкова». Акцентували, що у застосунку можна отримати інформацію про адресу реєстрації та фактичне місце проживання,  обʼєкти оподаткування, обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР), направити запит на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подати податкову декларацію про майновий стан і доходи на податкову знижку.     

Також платникам податків пояснили правила заповнення обов’язкових реквізитів платіжної інструкції, а саме «Призначення платежу», «Код платника» та «Код фактичного платника» та наголошено на необхідності правильного заповнення реквізитів платіжної інструкції для правильної ідентифікації платників податків.  

Окремо зауважили, на сайті ДПС у Чернівецькій області у рубриці «Рахунки для сплати платежів» можна ознайомитись з реквізитами для сплати податків, зборів та платежів до державного і місцевих бюджетів, ЄСВ: https://cv.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/