Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відвідувачам центру обслуговування Кельменецької ДПІ податківці надають фахові консультації

опубліковано 22 вересня 2023 о 11:21

Підприємці, які звертаються за сервісними послугами до Центру обслуговування платників Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області отримують від працівників податкової інспекції фахові роз’яснення щодо застосування податкового законодавства.  

Відтак, під час проведення тренінгу начальник Кельменецької ДПІ Тетяна Якобуца розповіла присутнім платникам податків про основні зміни податкового законодавства, зокрема, про обов’язкове застосування РРО/ПРРО фізичними особами-підприємцями в сфері готівкових розрахунків та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Тетяна Якобуца акцентувала,  використання РРО є обов’язковим для тих підприємців, які торгують підакцизним товаром. А от підприємці - платники єдиного податку, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі шляхом перерахування коштів за товар чи послугу банківським переказом на розрахунковий рахунок продавця через установу банку чи внесення готівки через касу банку, не зобов'язані застосовувати РРО. 

Також провідні фахівці Кельменецької ДПІ поінформували відвідувачів ЦОПу, що підприємцям не обов’язково купувати класичний касовий апарат, можна зареєструвати його безкоштовний аналог – програмний РРО, який безкоштовно пропонує податкова служба. Для цього необхідно завантажити відповідну програму з сайту ДПС України та встановити її на доступний гаджет – смартфон, ноутбук чи комп’ютер.    

Під час зустрічей платники отримали тематичні пам’ятки, в яких зазначено покрокова реєстрація ПРРО та інша актуальна інформація щодо застосування ПРРО.   

З електронним варіантом пам’яток можна ознайомитись на сайті Головного управління ДПС у Чернівецькій області https://cv.tax.gov.ua/  у рубриці «Інформаційні матеріали».