Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Кельменецької ДПІ у форматі конструктивного діалогу ознайомили платників з новаціями ЗУ№3219

опубліковано 12 вересня 2023 о 09:54

Впродовж минулого тижня фахівці Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області поспілкувались з платниками податків під час інформаційних рейдів та детально розповіли про зміни законодавства, зокрема про обов’язок проводити господарську діяльність з використанням касового апарату у разі здійснення готівкових розрахунків для спрощенців ІІ-ІV груп.
У робочій групі податківців були присутні начальник Кельменецької ДПІ Тетяна Якобуца, заступник начальника Кельменецької ДПІ Альбіна Радомська та провідний фахівець Інна Антонюк.

Під час спілкування податківці відповіли на запитання платників – який реєстратор розрахункових операцій краще застосовувати. Відтак, Тетяна Якобуца роз’яснила, платники мають можливість користуватися як апаратним, так і програмним РРО – це може бути програма, чи додаток на смартфон, планшет, комп’ютер, який дозволяє з будь-якого пристрою сформувати розрахунковий документ. Відповідне програмне забезпечення надається ДПС суб’єктам господарювання безкоштовно. При цьому, безкоштовною є не тільки сама програма, але і її підтримка.  Поряд з безкоштовними ПРРО платники податків можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО відповідно до своїх фінансових можливостей та функціональних потреб.

Додаткова інформація розміщена на сайті ДПС України у банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ , де можна знайти найактуальнішу інформацію, нормативні акти, роз’яснення, відеоуроки щодо використання програмних РРО.

Крім того, начальник Тетяна Якобуца прийняла участь у заході «Живи і працюй в Україні!» організованим Дністровською філією центру зайнятості.  Під час спілкування з потенційними роботодавцями підкреслила, що наразі легальне оформлення трудових відносин між роботодавцем та найманим працівником є надзвичайно актуальним і важливим. Адже офіційне працевлаштування для найманих працівників - це належний соціальний захист, гарантований державою. Окремо зазначила, що своєчасна сплата роботодавцями податку на доходи фізичних осіб і військового збору – це значна   підтримка економіки країни в умовах війни.