Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фіскалізація: в області 12125 діючих РРО/ПРРО

опубліковано 12 вересня 2023 о 09:52

У серпні 2023 року  юридичні особи та фізичні особи - підприємці, на яких поширюється дія Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», зареєстрували у контролюючих органах 735 РРО/ПРРО, з яких 189 РРО та 546 ПРРО. Про це повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан.

За словами посадовиці всього на початок вересня в області зареєстровано 4946 РРО та 7179 ПРРО.

Наталія Чернівчан зазначила, що процедури реєстрації РРО/ПРРО врегульовані відповідними порядками, затвердженими наказом Мінфіну від 14.06.2016 №547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій».

Подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі. Форма заяви для реєстрації ПРРО знаходиться за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/formi-prro/ 

Обробка поданих заяв здійснюється автоматично засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС. Про результат обробки заяви, реєстрацію РРО/ПРРО суб’єкту господарювання повідомляється у Електронному кабінеті.

ДПС пропонує бізнесу безоплатне програмне рішення (ПРРО), що призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web.

Це програмне рішення розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах (завантажити можна https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ .