Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кіцманська ДПІ: під час інформаційних рейдів та тренінгів підприємцям надають фахові консультації з питань застосування РРО/ПРРО

опубліковано 08 вересня 2023 о 14:05

Фахівці Кіцманської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області проводять інформаційні рейди в рамках кампанії роз’яснення новацій закону України від 30.06.2023р № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі Закон 3219).
Під час спілкування з підприємцями, у місцях здійснення діяльності, інформують, що Закон 3219 з 1 серпня повернув бізнес уже на довоєнні умови оподаткування - скасовано спецрежим за ставкою 2 відсотки та мораторій на певні види перевірок, відновлено обов’язкову сплату єдиного податку.

Крім того знайомлять суб’єктів господарювання з вимогами обов'язкового застосування РРО/ПРРО, порядком реєстрації РРО/ПРРО та звертають увагу, що з 1 жовтня 2023 року до платників, які допустять порушення при проведенні розрахункових операцій будуть застосовуватись штрафні фінансові санкції.

Для тих підприємців, які зволікають із встановленням РРО пропонують скористатися безоплатним програмним РРО(ПРРО) від ДПС, що призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web.

За словами податківці - це програмне рішення (ПРРО) та покрокова інструкція щодо завантаження програмного забезпечення розміщено у відкритому доступі на офіційному вебпорталі ДПС: завантажити можна https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/