Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські податківці з головами Боянської та Кам’янецької тергромад визначили план спільних дій щодо забезпечення надходжень до бюджету МПЗ

опубліковано 08 вересня 2023 о 14:02

Про це інформують у Новоселицькій ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Серед учасників зустрічей від податкової Іван Панчук – начальник Новоселицького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок. Від громадськості – голова Кам’янецької  територіальної громади Василь Загарюк та голова Боянської територіальної громади Бабій Аурел.

Учасники робочої зустрічі були одностайні в тому, що серед чинників, які мають вплинули на зростання податкових надходжень дохідної частини бюджетів територіальних громад має стати надходження мінімального податкового зобов’язання (МПЗ).

Оскільки саме запровадження сплати (МПЗ) є виведення земель оренди з тіньового обробітку та отримання додаткових надходжень до місцевого бюджету. 

Під час обговорення звернули увагу, що для громад дуже важливо, що більшість коштів, які сплачені в межах МПЗ за користування землею сільськогосподарського призначення, надходять до місцевих бюджетів за місцем розташування ділянки.

Іван Панчук наголосив що податкові повідомлення рішення, щодо сплати МПЗ надіслані усім платникам. У всіх ЦОПах можна отримати консультації та роз’яснення основних правил нарахування: хто являється платником МПЗ, механізм розрахунків, хто звільняється від сплати та має пільги.

Голови територіальних громад мали ряд пропозицій щодо приведення у належний стан цього напрямку роботи, які враховані під час обговорення спільного плану подальших дій, серед важливого акцентували увагу продовжити активно інформувати населення щодо необхідності термінової сплати МПЗ.