Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новодністровська ДПІ: під час засідання обговорено легалізацію тіньової зайнятості та новації ЗУ №3219

опубліковано 25 серпня 2023 о 09:44

Начальник Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Алла Заришняк взяла участь у засідання робочої групи щодо легалізації тіньової зайнятості та неофіційних заробітків.

На засіданні були присутні заступник міського голови Борис Петрик, керуюча справами виконавчого комітету Надія Бойчук та керівники профільних відділів міської ради. 

Присутні обговорили план діяльності робочої групи, зокрема проведення інформаційно-роз'яснювальних рейдів для легалізації тіньової зайнятості на території громади.

Крім того Алла Заришняк звернула увагу на актуальні зміни у законодавстві. Зокрема, нагадала про відновлення обов’язку ФОП – платників єдиного податку 1 та 2 групи – сплачувати єдиний податок, відповідно до ЗУ № 3219-IX та про повернення з 1 жовтня штрафів за невикористання РРО/ПРРО.

Акцентувала, для бізнесу створюються зручні умови для виконання вимог щодо фіскалізації розрахункових операцій, адже податкова служба пропонує платникам користуватись безкоштовними програмними РРО.

ПРРО від ДПС – це програмне рішення, застосовне для операційних систем Windows, Android, iOS, та Web-версія, яке інтегрується з фіскальним сервером ДПС.