Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Буковини сплатили понад 3,3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

опубліковано 25 серпня 2023 о 10:42

У січні – липні 2023 року до зведеного бюджету від платників області надійшло 3 млрд 303,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Порівняно із аналогічним періодом минулого року надходження зросли на  понад 707,4 млн гривень. Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Левову частку загальних надходжень, що становить 2 млрд 591,4 млн грн, перераховано до місцевих бюджетів. Це на 548,4 млн грн більше, ніж за сім місяців торік. Ще 711,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб отримав державний бюджет. Це на 159 млн грн більше, ніж за сім місяців торік.

Варто зазначити, що податок на доходи фізичних осіб є основним джерелом наповнення місцевих бюджетів, а відповідно фінансового забезпечення територіальних громад, розвитку їхньої інфраструктури. Запорукою позитивної динаміки у сплаті ПДФО є сумлінне ставлення більшості представників бізнесу Буковини до офіційного працевлаштування та своєчасного перерахування податків і зборів із заробітної плати – зазначають у податковому відомстві.