Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кіцманська ДПІ: платники зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО на кожному місці проведення розрахунків

опубліковано 24 серпня 2023 о 11:57

Згідно з статтею 2 Закону № 265 місцем проведення розрахунків є місце, де здійснюються розрахунки з покупцем за продані товари (надані послуги) та зберігаються отримані за реалізовані товари (надані послуги) готівкові кошти, а також місце отримання покупцем попередньо оплачених товарів (послуг) із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо. Отже, суб’єкти господарювання зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО на кожному місці проведення розрахунків. Про це акцентували податківці Кіцманської ДПІ під час особистих зустрічей з платниками податків. 

Відтак, відвідувачам центру обслуговування платників Кіцманської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області податківці надали практичну допомогу у реєстрації програмного РРО. Деталізували, що реєстрація ПРРО відбувається в «4 кліки» просто та швидко. Наголосили, що ДПС програмне забезпечення надається безкоштовно.

Також платникам нагадали про реквізити, які обов’язково мають зазначені у фіскальному чеку, розміри штрафних санкцій за невидачу фіскального чеку чи здійснення торгівлі без РРО.

Кіцманська ДПІ запрошує платників податків звертатись до податківців за консультаційними порадами та  роз’ясненнями податкового законодавства.