Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У податківців Сокирянщини відбувся діалог з представниками місцевого самоврядування щодо сплати місцевих податків та застосування довоєнних норм ПКУ

опубліковано 24 серпня 2023 о 12:02

Заступник начальника Сокирянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Мартинюк провела робочу зустріч з представниками сіл Білоусівка та Коболчин Сокирянської ОТГ. 

У ході ділового спілкування проаналізовано питання щодо наповнення бюджету, проблеми, що виникають у діяльності бізнесу та окреслено шляхи їх вирішення за участю соціально відповідального бізнесу та активу територіальних громад. 

Під час зустрічі учасники обговорили новації податкового законодавства, запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219. Серед ключових  було питання застосування суб’єктами господарювання, зокрема фізособами – підприємцями РРО та програмних РРО. Оскільки, використання бізнесом касових апаратів – це звична практика європейських країн, яка насамперед є свідченням прозорої економіки, а отже чесного бізнесу.

Окремо присутні обговорили сплату податкового мінімального зобов'язання, оскільки це найголовніше нововведення. Платники податків, у яких у наявності та/або користуванні (оренді, суборенді) є земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь, мають обов’язок сплачувати податки у вигляді мінімального податкового зобов’язання.

Тетяна Мартинюк відмітила, що вся необхідна інформація, яка потрібна платнику для реєстрації РРО чи ПРРО є на офіційному сайті ДПС у Чернівецькій області та на офіційних сторінках в соцмережах,. 

Крім того, податківці проводять щоденні роз'яснювальні рейди та готові надавати індивідуальні консультації для усіх платників з питань застосування РРО та інших питань податкового законодавства безпосередньо у центрі обслуговування платників Сокирянської ДПІ.