Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці інформують суб’єктів господарювання Сторожинеччини про відновлення контролю за використання РРО/ПРРО

опубліковано 24 серпня 2023 о 10:34

Під час робочих зустрічей та навчальних тренінгів фахівці Сторожинецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області поінформували платників податків про відновлення відповідальності при застосуванні РРО/ПРРО. 

Однак, дія Закону №3219, в частині застосування РРО не поширюється на мікробізнес. Також фіскалізації не підлягають розрахунки, здійснені з використанням реквізитів поточних рахунків, відкритих в установах банків. Відтак, тотальна фіскалізація не передбачається – акцентував під час робочої зустрічі начальник Сторожинецької ДПІ Василь Курчак.

Під час спілкування з платниками нагадав, що з 1 січня 2022 року зобов’язав усіх суб’єктів господарювання здійснювати готівкові розрахунки виключно із застосуванням РРО чи ПРРО. 

Також зауважив, що Закон №3219 знизив розмір штрафних санкцій за незастосування РРО для підприємців (окрім тих, які торгують підакцизною продукцією, валютними цінностями, ювелірними виробами, медичними та лікарськими засобами чи виробами, складною побутовою технікою та не провадять діяльність у сфері азартних ігор) зі 100% за перше порушення вартості реалізованого товару та 150 % вартості реалізованого товару за наступне до 25 % та 50 % відповідно. 

Провідні фахівці Сторожинецької ДПІ під час навчальних тренінгів надають платникам практичну допомогу при реєстрації програмного РРО, подання електронної звітності через сервіс «Електронний кабінет» та його функціональні можливості. 

Також відвідувачі ЦОПу отримали відповіді на питання щодо сплати земельного податку та мінімального податкового зобов'язання.