Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У ЦОПі Герцаївської ДПІ податківці розяснюють порядок реєстрації ПРРО

опубліковано 27 липня 2023 о 09:25

Платники податків мають можливість звернутись до Центрів обслуговування Герцаївської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області для отримання адміністративних послуг та фахових роз’яснень щодо адміністрування податків.

Так, податківці роз'яснили, підприємці-платники єдиного податку другої – четвертої груп у разі проведення готівкових розрахунків зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО, крім підприємців першої групи і фізичних осіб, які продають на ринку вживані речі та продукти власного підсобного господарства. 

Крім того, підприємці платники єдиного податку, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі шляхом перерахування коштів за товар чи послугу банківським переказом на розрахунковий рахунок продавця через установу банку чи внесення готівки через касу банку, не зобов'язані застосовувати РРО.   Також відвідувачів ЦОПу поінформували, що для тих підприємців, які торгують підакцизним товаром – використання РРО є обов’язковим. 

Податківці звернули увагу, що підприємцям не обов’язково купувати класичний касовий апарат, можна зареєструвати його безкоштовний аналог – програмний РРО, який безкоштовно пропонує податкова служба. Для цього необхідно завантажити відповідну програму з сайту ДПС України та встановити її на доступний гаджет – смартфон, ноутбук чи комп’ютер. 

Платники отримали тематичні пам’ятки в яких зазначено покрокова реєстрація ПРРО та інша актуальна інформація щодо застосування ПРРО.

У Герцаївській ДПІ наголошують, податківці готові оперативно надавати консультативну підтримку суб’єктам господарювання та забезпечувати якісний податковий сервіс.