Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Глибоцька ДПІ: податківці консультують платників про  порядок сплати земельного податку та податку на нерухоме майно

опубліковано 26 липня 2023 о 16:15

Відвідувачі Центру обслуговування платників Глибоцької ДПІ мають можливість отримати консультаційну допомогу від податківців щодо правильного застосування окремих норм податкового законодавства. Наразі актуальним питанням серед платників податків є сплата майнових податків.
Заступник начальника Глибоцької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Ольга Зеленко детально розповіла платникам, як нараховується податок  на нерухоме майно та акцентувала, за яку саме нерухомість необхідно сплачувати  податок. Деталізувала - зобов’язані сплачувати податок на нерухоме майно фізичні особи, які володіють квартирою площею понад 60 кв м, будинком площею понад 120 кв м чи нерухомістю різних типів, площа яких перевищує 180 кв метрів. Громадянам майнові податки розраховує податкова служба та надсилає податкове повідомлення-рішення,  в якому зазначено за яку нерухомість чи земельну ділянку нарахований податок, суму податку та реквізити рахунку для сплати. 
Окремо зауважила, що для податку на нерухоме майно є своя відмінність. Він нараховується і сплачується за минулий рік. Податкове зобов'язання за звітний рік з податку на нерухомість сплачується: фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.
Крім того посадовиця зазначила, що власники земельних ділянок щороку зобов’язані сплачувати земельний податок, крім випадків, коли вони звільнені від плати за землю.
Розповіла, що фізичні особи можуть переглянути податкові повідомлення-рішення в приватній частині Електронного кабінету.