Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новодністровська ДПІ: під час тренінгу податківці розповіли про декларування доходів громадян через Е-кабінет

опубліковано 24 березня 2023 о 11:16

Начальник Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Алла Заришняк та провідні фахівці поспілкувались з платниками податків та поінформували про те, що податкову декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет.
Так, Алла Заришняк розповіла які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, яка ставка застосовується при оподаткуванні доходів, які терміни подання декларації і терміни сплати нарахованого податку. 

Акцентувала, що граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи за звітний (податковий) 2022 рік – 01 травня 2023 року (включно). 

Також звернула увагу, що декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua ).

У розділі «ЕК для громадян»/ «Податкова декларація про майновий стан і доходи» можна сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.    

При складанні декларації в Електронному кабінеті платника  здійснюється  часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному  реєстрі фізичних  осіб, та відомостей про об'єкти нерухомого чи рухомого майна.   

Платникам слід знати, використання  цього електронного сервісу: скорочує час і витрати при поданні податкової  декларації; мінімізує помилки при заповненні декларації; надає можливість  подання  копій первинних документів як додаток до податкової декларації  в онлайн-режимі.   

При проведенні тренінгу провідні фахівці Новодністровської ДПІ надали платникам практичну допомогу у формуванні та заповненні податкової звітності.