Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Сторожинецькій ДПІ розповіли, які зміни в податковому законодавстві слід врахувати платникам податків при здійснення діяльності

опубліковано 20 лютого 2023 о 13:29

Днями, начальник Сторожинецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Василь Курчак провів робочу зустріч з представниками бізнес – спільноти. Посадовець розповів присутнім про зміни в податковому законодавстві, зокрема що у 2023 році платники податків, як підприємці так і громадяни зобов’язані сплачувати мінімальне податкове зобов’язання за минулий рік та зазначив, що громадянам суму мінімального податкового зобов’язання нараховуватиме податкова служба. 
Також детально зупинився на особливостях заповнення податкової звітності та термінах її подання. Зауважив, що з 1 січня 2023 року введено нову форму Декларації про майновий стан і доходи та зазначив умови, за яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим. Водночас звернув увагу, що заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді можна за допомогою сервісу «Електронний кабінет».
Василь Курчак нагадав в яких випадках суб’єкти господарювання мають застосовувати РРО, ПРРО, зазначив переваги використання програмних РРО, а також зауважив яка відповідальність передбачена за  використання РРО  чи  ПРРО з порушенням чинного законодавства. 
Крім того, працівники центру обслуговування постійно надають платникам практичну допомогу у заповнені та подані звітності в електронному вигляді з використанням Електронного кабінету.