Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волонтерам необхідно подати не пізніше 30 грудня 2022 року заяву про включення до Реєстру волонтерів

опубліковано 20 грудня 2022 о 10:28

Начальник Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анжела Паскар зустрілася з волонтерами Луцик Сільвією та Ковальчук Юліанною.

Найперше посадовиця висловила слова вдячності за їхню самовіддачу. За те, що з перших хвилин війни роблять все, щоб світло ПЕРЕМОГЛО темряву.

Під час зустрічі теж роз’яснила, що таке Реєстр волонтерів і як вимоги  Закону України від 16 листопада 2022 року № 2757-ІХ «Про внесення змін до пункту 21 розділу VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації»(Закон 2757) щодо вдосконалення порядку включення благодійників – фізичних осіб до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації», який набрав чинності 11 грудня 2022 року.

Також звернула увагу на важливість включення волонтерів до Реєстру, оскільки пільги в частині оподаткування діють на отримані донати зареєстрованих фізичних осіб - волонтерів.

Реєстрація спрощена, фізичним особам – благодійникам для включення до Реєстру достатньо подати до податкової лише заяву про включення до зазначеного Реєстру.