Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про резерви збільшення податкових надходжень до місцевого бюджету йшлося на зустрічі податківців із представниками Кельменецької ТГ

опубліковано 20 грудня 2022 о 09:26

Нещодавно фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області, начальник Кельменецької ДПІ Тетяна Якобуца та заступник начальника відділу податків і зборів фізичних осіб Сніжана Ізраїлек зустрічалися з представниками Кельменецької ТГ.

Серед питань, які обговорювалися – пошук резервів для збільшення надходжень до місцевого бюджету, зокрема за рахунок сплати в повному обсязі майнових податків та погашення боргів , оподаткування податком на доходи фізичних осіб виплату паїв за оренду землі сільськогосподарськими товаровиробниками та сплата інших податків під час військового стану.

Не менш важливе питання, яке детально розглянули - це громадський контроль за фіксацією виторгів через РРО(ПРРО) при продажу підакцизних товарів. Оскільки суми виторгів безпосередньо впливають на формування бюджету громади. Саме тому націлені на широке інформування жителів громади про необхідність отримання фікальних чеків при купівлі пального, лікеро- горілчаних, пива та тютюнових виробів. А у випадках ігнорування продавцями вимог Закону рекомендувати громадянам повідомляти податкову службу через чат-бот «StopViolationBot» в месенджері Telegram про відомі факти порушень законодавства.

Також довели до відома представників органів місцевого самоврядування інформацію про те , що кампанія одноразового декларування триває до 1 березня 2023 року .

Учасники засідання були одностайні в тому, що проведення в комплексі усіх роз’яснювальних та інформаційних заходів має сприяти збільшенню дохідної частини місцевих бюджетів.