Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоселицька ДПІ: для погашення боргів зі сплати податків у Топорівській ОТГ будуть використані всі дієві інструменти

опубліковано 19 грудня 2022 о 10:54

Начальник Новоселицької ДПІ  Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анжела Паскар нещодавно зустрілася з заступником  сільського голови Топорівської ТГ Денисом Павленчук.

Під час зустрічі вели розмову про те, що наявність податкового боргу до місцевих бюджетів,  в першу чергу, впливає на  стабільність фінансової спроможності громади та подальше фінансування програм її соціально-економічного розвитку. Вирішили, що задля успішного завершення року та погашення податкових боргів, зокрема майнових податків, ще раз активно поінформувати жителів громади про наявність боргів, роз’яснити порядок сплати.

Денис Павленчук серед позитивного відмітив, що Державною податковою службою України запроваджено електронне інформування органів місцевого самоврядування: територіальні громади отримують звітність у розрізі джерел доходів та звітність у розрізі платників податків про суми нарахованих та сплачених податків, сум податкового боргу та надмірно сплачених сум на відповідних територіях. І це значно спрощує комунікацію з боржниками.

Також обговорили, що для забезпечення виконання своїх функцій  органи місцевого самоврядування повинні мати у своєму розпорядженні достатні фінансові ресурси і своєчасна сплата податків – це найважливіших чинник і це необхідно ефективніше доносити до всіх жителів громади.