Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За використання природних ресурсів буковинські платники сплатили до казни 112,4 млн грн

опубліковано 19 грудня 2022 о 11:19

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомляють, за січень - листопад 2022 року платники податків за використання природних запасів Буковини: лісів, водних ресурсів та надр, перерахували до бюджетів всіх рівнів понад 112,4 млн грн. повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області  Микола Загарюк.

За словами Миколи Васильовича найбільшу суму сплачених ресурсних платежів до зведеного бюджету складає рентна плата за користування надрами – 61,5 млн грн. Також, вагомі надходження склала рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів - 39,5 млн грн. Крім того, за використання води платники регіону сплатили 8,5 млн грн. рентної плати.

Окрім того, до держбюджету надійшла сплата за користування радіочастотним ресурсом України – 283 тис грн. Натомість місцеві бюджети отримали ренту за видобування корисних копалин місцевого значення – 2,5 млн грн.

В цілому, з початку року до державного бюджету спрямовано понад 76,2 млн грн рентних платежів. Згідно з розподілом коштів у розпорядженні місцевих громад регіону залишилось  36,2 млн грн надходжень від користувачів природних ресурсів.