Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження ЄСВ від буковинських платників склали 4,9 мільярди гривень

опубліковано 08 грудня 2022 о 14:02

Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак. Упродовж одинадцяти місяців 2022 року надходження до державних цільових фондів склали 4 млрд 876,8 млн гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження ЄСВ зросли  на 1млрд 231,0 млн гривень, або на 33,8 відсотків.

Індикативний показник виконано на 113,1 відсотків, додаткові надходження склали 564,8 млн гривень.

Найбільшу питому вагу в загальній сумі надходжень єдиного внеску, а це  66,8 відсотків, займає єдиний внесок нарахований роботодавцями на суми заробітної плати та винагороди за договорами ЦПХ, сума внеску склала 3 млрд 256,5 млн гривень. Єдиний внесок нарахований на суми грошового забезпечення військовослужбовців склав 1млрд 305,8 млн гривень. Від фізосіб - підприємців та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність державні цільові фонди отримали 307,5 млн гривень. Єдиний внесок нарахований на суми грошового забезпечення батьків-вихователів та добровільна участь у пенсійному страхуванні склали 6,9 млн гривень.

Віталій Шпак закликав платників, чий бізнес працює, по можливості сплачувати єдиний соціальний внесок та погашати заборгованість, щоб забезпечити собі страховий стаж для майбутньої виплати пенсій та безперебійну виплату під час воєнного стану обов’язкових соціальних платежів. Зокрема, пенсій, державних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю з дитинства, «пакунок малюка» й інші.

Також посадовець нагадав, що з 1 жовтня 2022 року – місячний мінімальний страховий внесок з ЄСВ становить 1474 грн.