Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Глибоцькій ДПІ провели зустріч щодо роз'яснення електронного адміністрування ПДВ та застосування податкового законодавства

опубліковано 23 листопада 2022 о 09:30

Працівники Головного управління ДПС у Чернівецькій області - начальник Новоселицького відділу податків і збору з фізичних осіб та проведення  камеральних перевірок  Іван Панчук та заступник начальника Глибоцької ДПІ  Ольга Зеленко провели чергову робочу зустріч з платниками ПДВ щодо роз'яснення електронного адміністрування ПДВ та застосування податкового законодавства.

Під час зустрічі обговорювались питання щодо реєстрації/блокування ПН та РК, а також визначались шляхи покращення взаємодії бізнесу з ГУ ДПС у Чернівецькій області для системного вирішення проблемних питань.

Представники бізнес – спільноти, присутні на заході отримали від податківців відповіді на поставленні запитання.

Зокрема, Ольга Зеленко роз’яснила, яким чином заповнюється таблиця даних платника ПДВ, що подається у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН. Згідно з п. 13 Порядку у таблиці даних платника податку зазначаються:  види економічної діяльності відповідно до КВЕД ДК 009:2010;  коди товарів згідно з УКТЗЕД, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України;  коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг ДК 016:2010 (далі – ДКПП), що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України.

Одночасне заповнення граф щодо придбання (отримання) і постачання/надання товарів/послуг в одному рядку Таблиці не допускається.

Зі свого боку, Іван Панчук нагадав присутнім про обов’язковість дотримання податкового законодавства щодо сплати в повному обсязі податків і зборів до бюджетів, важливість легалізації найманої праці, використання РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій.

Та про те, що в електронному кабінеті, платники податків можуть отримати  інформацію про наявність/відсутність податкового боргу, зробити звірку щодо об’єктів оподаткування з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, орендної плати, сформувати та надіслати податкову звітність тощо.