Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Кельменецькій ДПІ платникам роз’яснюють новації податкового законодавства

опубліковано 21 листопада 2022 о 10:12

Начальник Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Якобуца провела зустріч з представниками бізнесу. Під час робочої зустрічі обговорено питання сплати майнових податків та норми законодавства про існуючі пільги щодо сплати таких податків. Також йшлося і про необхідність легалізації праці, застосування РРО/ПРРО, ведення обліку товарних запасів СГ, забезпечення використання електронних платіжних засобів, переваги застосування електронних сервісів ДПС України, погашення податкового боргу та інші актуальні питання щодо адміністрування податків в умовах воєнного стану.

Платникам також доведено інформацію щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування, термін якого продовжено до 01.03.2023р.

Крім того, особливу увагу було приділено питанню адміністрування ПДВ та блокуванню реєстрації податкових накладних. Зокрема, були розглянуті зміни, внесені до постанови Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року №1165.

Тетяна Якобуца зазначила, що податкова служба є прихильником таких конструктивних діалогів, а відтак платники можуть звертатись до податкової та самостійно ініціювати наступні зустрічі.