Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові аудитори зафіксували порушень більше як на 20,7 мільйонів гривень

опубліковано 21 листопада 2022 о 10:01

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан інформує, що впродовж січня – жовтня 2022 року  підрозділами управління податкового аудити та управління контролю за підакцизними товарами проведено 764 документальні перевірки платників податків з них, 8 планових, 56 позапланових та 704 фактичні перевірки.

За словами Наталії Василівни за підсумками цих перевірок  донараховано майже 20,7 млн грн узгоджених податкових зобов’язань.

Також під час проведення перевірок зменшено від'ємне значення об'єкта оподаткування податком на прибуток на 14,8 млн грн.

Щодо перевірок сплати ПДВ – то перевірками зменшено на 3,7 млн грн суму від'ємного значення різниці між податковими зобов'язаннями та податковим кредитом та на 3,8 млн грн зменшено суму ПДВ заявлену до відшкодування.

Наталія Чернівчан розповідає, що буковинці мають активну громадянську позицію і повідомляють податкову службу через чат-бот «StopViolationBot» в месенджері Telegram про відомі факти порушень законодавства, зокрема, щодо: незастосування РРО/ПРРО, невидачу чеків; відмову у розрахунку банківською карткою; завищення цін на продовольчі товари, лікарські засоби; неоформлення трудових відносин з найманими працівниками; здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.

Даний Чат-бот «StopViolationBot» працює 24/7. Вся інформація, яка надходить через чат-бот, досліджується та перевіряється працівниками податкових органів, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, в тому числі податкові перевірки.

Також можна телефонувати на гарячу лінію ДПС України 0-800-501-007, або Головного управління ДПС у Чернівецькій області +380502607876.