Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Герцаївська ДПІ: тренінг для платників податків щодо використання податкових сервісів

опубліковано 26 жовтня 2022 о 09:23

Як зазначив начальник Герцаївської  ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анатолій Гортопан -  електронні сервіси ДПС забезпечують дистанційне спілкування платників з податковою та значно спрощують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності.

Відтак, податківці проводять навчальні тренінги для платників податків під час яких інформують, як отримати електронний цифровий підпис,подавати декларації, отримати довідку про доходи, не відвідуючи податкову, переглядати картки особового рахунку по кожному податку та дізнатися  як сплати їх онлайн.

Та рекомендують використовувати такі електронні сервіси, як «Електронний кабінет». За допомогою даного сервісу можливо сформувати та надіслати до органів ДПС податкову звітність. Сервіси працюють цілодобово, безкоштовно. Скористатись ними можливо з персональних комп’ютерів так і зі смартфонів. Єдина вимога для подання звітності в електронному вигляді є наявність кваліфікованого електронного підпису, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

Податківці зауважили, що з метою сплати майнових податків громадянам слід звертатись до податкових органів за місцем своєї податкової адреси для проведення звірки щодо обліку об’єктів оподаткування з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, орендної плати, та отримання податкових повідомлень-рішень з податку на майно. Також звірку щодо об’єктів оподаткування громадяни можуть провести за допомогою Електронного кабінету платника на офіційному сайті ДПС України.

Крім цього, податківці акцентували, податкові новини та іншу корисну інформацію платники можуть знайти на офіційній сторінці ДПС та у соціальній мережі Facebook.