Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстр волонтерів формується і ведеться Державною податковою службою

опубліковано 26 жовтня 2022 о 09:45

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомляють, що для включення до реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації,  фізична особа - благодійник подає до ДПС Заяву за формою № 1-РВ з позначкою «Включення до реєстру».

Реєстр волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації (далі - Реєстр волонтерів) формується і ведеться ДПС, та оприлюднюється на її офіційному веб-сайті.

Разом з Заявою № 1-РВ  надаються такі документи:

- оригінал та копію документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, або сторінки паспорта у формі книжечки/зворотного боку паспорта у формі картки, до якої внесені дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру, або сторінки паспорта у формі книжечки, до якої внесена відмітка про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта або паспорта у формі картки, в якому проставлене слово «відмова», відповідно до яких фізична особа - благодійник обліковується в Державному реєстрі за реєстраційним номером облікової картки платника податків/серією та номером паспорта у формі книжечки або номером паспорта у формі картки (далі - реєстраційний номер облікової картки/серія (за наявності) та номер паспорта);

- довідки (довідку) про відкриття/закриття рахунка фізичною особою за формою № 4-РВ, що призначений для здійснення благодійної діяльності (крім рахунків, що були закриті до 21 листопада 2013 року).

Також надається паспортний документ, що посвідчує особу, а у разі подання документів поштою – надає його копію. Іноземці та особи без громадянства додатково пред’являють документ, що підтверджує законність перебування на території України.

Перелічені документи можуть бути подані особисто, поштою або через уповноважену особу (представника) за наявності документа, що посвідчує особу представника, та документа, що посвідчує особу довірителя, або його ксерокопії (з чітким зображенням), а також довіреності, засвідченої нотаріально, на проведення відповідних дій (після пред’явлення повертається) та її копії.

Фізична особа – благодійник особисто подає документи до будь-якого органу ДПС, поштою або через представника документи подаються до органу ДПС за основним місцем обліку фізичної особи - благодійника.

У разі подання документів поштою підпис фізичної особи - благодійника на Заяві за ф. №1-РВ та копія довідки про відкриття/закриття рахунка фізичною особою, що призначений для здійснення благодійної діяльності, мають бути завірені нотаріально.

За відсутності підстав для повернення документів на доопрацювання, орган ДПС протягом одного робочого дня з дня отримання Заяви за ф. № 1-РВ вносить таку фізичну особу - благодійника до Реєстру волонтерів.

Датою включення фізичної особи - благодійника до Реєстру волонтерів є дата внесення відповідного запису до Реєстру волонтерів.

Орган ДПС протягом одного робочого дня, що настає за днем отримання Заяви за ф. № 1-РВ повідомляє фізичну особу - благодійника про результати розгляду заяви