Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За перший квартал 2022 року надходження плати за землю від платників Буковини склали понад 73,7 мільйонів гривень

опубліковано 20 квітня 2022 о 09:59

В Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що впродовж січня-березня 2022 року власники землі та землекористувачі сплатили до бюджетів громад Буковини 73,7 млн гривень земельного податку.

З них 59,9 млн грн – це надходження земельного податку від юридичних осіб. Решту – 13,8 млн грн, сплатили фізичні особи.

Варто зазначити, що плата за землю посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевого бюджету, поступаючись податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку. Наразі земельний податок припадає понад 7,1 відсотки у загальній сумі надходжень до місцевої казни.

У податковій службі нагадують буковинцям, плата за землю – це місцевий податок у складі податку на нерухоме майно, яка є обов’язковою і запроваджується сільськими, селищними, міськими радами та радами об’єднаних територіальних громад та в повному обсязі зараховується до відповідних місцевих бюджетів.

Та роз’яснюють, що відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.