Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські податківці проводять роз’яснювальні рейди щодо застосування РРО/ПРРО у торгових центрах

опубліковано 20 січня 2022 о 13:51

Фахівці відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернівецькій області щоденно проводять інформаційно – роз'яснювальну роботу щодо застосування РРО/ПРРО платниками.

Так, під час інформаційного рейду в торговому центрі ТРЦ «Depot center» податківці поінформували платників що з 01 січня 2022 року застосування РРО або програмних РРО є обов’язковим для фізичних підприємців – платників єдиного податку другої – четвертої груп, які здійснюють розрахункові операції незалежно від обраного виду діяльності.

Окремо роз'яснили за яких умов платники єдиного податку повинні використовувати касові апарати, а в яких випадках РРО/ПРРО не застосовуються та яка відповідальність передбачена за  використання РРО  чи  ПРРО з порушенням чинного законодавства.

При спілкування з платниками податківці наголосили, що як альтернативу, підприємці можуть використовувати програмні РРО та акцентували увагу на їх перевагах та порядку реєстрації.

Також повідомили, що з докладною інформацією, відеоуроками, відповідями на запитання та іншими матеріалами стосовно нового покоління касових апаратів платники можуть ознайомитися за посиланнями: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/  https://zir.tax.gov.ua/main/rro/.

Платникам вручили пам'ятки з актуальною інформацією щодо питань застосування РРО/ПРРО.