Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковина ДПС: представникам підприємців під час зустрічі розповіли про новації податкового законодавства

опубліковано 28 грудня 2021 о 14:08

Порядок застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку з 1 січня 2022 року основне питання засідання з фізичними особами – підприємцями, які надають представницькі послуги, бухгалтерські та аудиторські послуги.

Модератором засідання була заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан.

Посадовиця у своєму виступі поінформувала присутніх про новації у сфері готівкового обігу для платників єдиного податку ІІ-ІІІ груп, згідно з якими з початку наступного року застосування реєстраторів розрахункових операцій стає обов’язковим для вказаної категорії підприємців та детально розповіла про порядок ведення обліку товарних запасів за місцем продажу, який затверджено Наказом Мінфіну №496.

Також йшлося про переваги застосування касових апаратів та програмних РРО при веденні господарської діяльності, одноразове декларування та інші роз’яснення  податкового законодавства.

Найбільше зацікавило присутніх практичне навчання з питань реєстрації та встановлення програмних РРО, яке презентувала ГДІ управління електронних сервісів Олександра Андрусів.

Крім того, підприємці поінформовані, що на допомогу платникам податків на сайті ДПС України (tax.gov.ua) та на субсайті Головного управління ДПС у Чернівецькій області  створено спеціальний банер «Програмні РРО», в якому розміщено актуальні відеоматеріали та роз’яснення

Детальніше за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/