Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч з питань наповнення місцевих бюджетів відбулась в обласній податковій

опубліковано 12 листопада 2021 о 14:18

Податківці як і органи місцевого самоврядування зацікавлені в позитивній динаміці надходжень до місцевих бюджетів.

Про це йшлося під час робочої зустрічі начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталія Шпака з головою Чернівецької обласної ради Олексієм Бойко.

Посадовці обговорили ключові моменти, які позитивно впливають на надходження до місцевих бюджетів – виявлення та забезпечення додаткових надходжень, покращення ефективності адміністрування податкових платежів.

Було відзначено, що цьому першочергово мають сприяти: розширення бази оподаткування із сплати місцевих податків (легалізація доходів та виплати заробітної плати); ефективне проведення заходів з погашення податкового боргу; дійова співпраця з усіма територіальними громадами з питань адміністрування податку на землю (орендної плати) та податку на нерухоме майно.

Також під час зустрічі проаналізували заходи по припиненню порушень під час торгівлі підакцизними товарами та залученню до оподаткування суб’єктів, які здійснюють діяльність без держаної реєстрації.

Серед особливо дискусійних питань - це оподаткування податком на доходи фізичних осіб  при виплаті паїв за оренду землі сільськогосподарськими підприємствами. Учасники були одностайні в тому, що дане питання потребує постійного моніторингу та контролю.

За словами головного податківця області динаміка надходжень податкових платежів  до бюджетів територіальних громад позитивна. За 10 місяців цього року перевищено аналогічні показники 2020 року на 571,4 млн грн – всього надійшло 3 млрд 252,5 млн грн.

Дуже відрадно, наголосив Олексій Бойко – що сьогодні податкова служба області розуміє важливість та роль платників податку, налагоджує з ними партнерські відносини та дотримується принципів -  простоти та зручності як при сплаті податків так і при отриманні адміністративних послуг. Оскільки саме від податкових надходжень  залежить фінансова спроможність усіх територіальних громад області.

Наприкінці зустрічі оглянули модернізований, у відповідності до вимог часу, зал для проведення з платниками податків ZOOM зустрічей, конференцій та семінарів.