Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Плата за землю збагатила місцеву казну Буковини на 343,3 млн грн

опубліковано 10 листопада 2021 о 14:36

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, за 10 місяців поточного року землевласники та землекористувачі Чернівецької області перерахували до місцевого бюджету  343,3 млн грн земельного податку. При цьому, левову частку надходжень, а саме 235,8 млн грн сплатили суб’єкти господарювання – юридичні особи. Фізичні особи сплатили до бюджету – 107,4 млн грн земельного податку.

У податковій  наголошують, що плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Також нагадують, у разі припинення права власності на земельну ділянку сплата податку здійснюється за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

У разі переходу права власності на земельну ділянку від одного власника до іншого протягом календарного року податок сплачується попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначену земельну ділянку, а новим власником – починаючи з місяця, в якому у нового власника виникло право власності.