Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці розповіли студентам про аспекти працевлаштування на державну службу

опубліковано 06 жовтня 2021 о 09:47

Вчора,  начальник відділу кадрового забезпечення та розвитку персоналу Головного управління ДПС у Чернівецькій області Богданова Зоя Василівна, для студентів ЧТЕІ КНТЕУ презентувала лекцію та міні-Ярмарок вакансій на тему: «Основні напрями діяльності ГУ ДПС у Чернівецькій області та аспекти працевлаштування студентів на державну службу».

Захід організований Центром розвитку кар’єри, практичної підготовки та працевлаштування студентів і випускників ЧТЕІ КНТЕУ (керівник - Канут Наталія) спільно з кафедрою  обліку і оподаткування (зав. кафедри -  д.е.н., професор Лучик Світлана, відповідальна - к.е.н., доцент Маначинська Юлія) у межах підписаного Меморандуму про співпрацю між Головним управлінням ДПС у Чернівецькій області та Чернівецьким торговельно-економічним інститутом Київського національного торговельно-економічного університету. 

Захід відкрив Кифяк Василь Федорович, заступник директора з науково-методичної роботи, міжнародних зв’язків та інноваційного розвитку, який відмітив унікальну можливість для студентів ЧТЕІ КНТЕУ поспілкуватися зі стейкголдером з Головного управління ДПС у Чернівецькій області, щоб дізнатися про кваліфікаційні вимоги до посад державних службовців і можливість працевлаштування в органах державної влади. Василь Федорович зауважив, що Зоя Богданова є  випускницею ЧТЕІ КНТЕУ 2008 року, спеціальності «Державні фінанси».

Зоя Василівна відзначила, що сьогодні органи державної влади, у тому числі і Державна податкова служба України, потребують молодих освічених, талановитих, креативних людей. Для працевлаштування фахівців на посади держслужбовців є ряд кваліфікаційних вимог, серед яких: знання української мови як державної, нормативно-правових документів, які регламентують діяльність державної служби. Керівник відділу кадрового забезпечення та розвитку персоналу ГУ ДПС у Чернівецькій області розповіла також про особливості проходження співбесід на посади державних службовців, зокрема, податківців.

Учасники заходу, студенти та викладачі кафедри обліку і оподаткування: Світлана Лучик, Юлія Маначинська, Ірина Мустеца, Конон Багрій обговорили проблеми якісної практичної підготовки студентів в державних установах, можливість подальшого працевлаштування, розглянули питання формування особистих якостей у майбутніх державних службовців, складові формування заробітної платні і можливості кар’єрного зростання для студентів інституту.

З боку стейкголдера студентам були запропоновані вакансії категорії В: головного інспектора, старшого інспектора, головного ревізора, старшого ревізора тощо та окреслені вимоги до них. Зоя Василівна мотивувала студентів розбудовувати власну кар’єру в Україні.

На заході панувала дружня і невимушена обстановка, студенти задавали багато питань, відбувався живий і цікавий діалог. 

Студенти та викладачі подякували за гарний захід та висловили сподівання про подальшу плідну співпрацю з Головним управлінням ДПС у Чернівецькій області.