Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нотатки для платників про одноразове декларування

опубліковано 26 серпня 2021 о 10:51

Відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку „гаряча лінія” на тему: Одноразове добровільне (спеціальне) декларування активів фізичних осіб".

На запитання громадян впродовж дня часу відповідала начальник Кельменецького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС Олена Сивак.

Зокрема всім учасникам заходу роз’яснено, що 21 липня 2021 року набрав чинності Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» № 1539-ІХ .Даний Закон визначає основні правила одноразового добровільного (спеціального) декларування активів фізичних осіб. Зокрема терміни подання декларації, ставки збору, види активів що підлягають оподаткуванню та хто може скористатися податковою амністією.

Олена Сивак інформувала учасників – вся інформація  щодо одноразового спеціального декларування оприлюднюється на субсайті Головного управління ДПС у Чернівецькій області в тематичному банері «Одноразове добровільне декларування» розмішений за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya 

Податківцями підготовлено презентацію щодо одноразового декларування яку можна переглянути за посиланням : https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya/rozyasnennya-dlya-platnikiv/prezentatsii/