Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заставнівська ДПІ: кампанія одноразового добровільного декларування активів фізичними особами стартує 1 вересня 2021 року

опубліковано 20 серпня 2021 о 13:55

Про це говорили під час проведення сеансу телефонного зв’язку „гаряча лінія” на тему: Застосування Закону України від 15.07.2021 № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», що відбувся у Заставнівській  ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

На запитання платників податків відповідала Валентина Євка – начальниця Заставнівської ДПІ.

Під час проведення заходу, Валентина Миколаївна наголошувала, що скористатися можливістю легалізувати свої активи, з яких раніше не були сплачені податки і збори, можна буде лише з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.

Також відзначала, що оскільки така кампанія в нашій державі проводиться вперше. Тому податковою службою області проводиться активна роз’яснювальна кампанія серед громадян щодо практики застосування правил податкової амністії та запрошувала всіх проявити громадянський обов’язок – подати декларацію.

Запитань було чимало - але найчастіше запитували про те , що таке одноразове (спеціальне) добровільне декларування, які ставки та порядок подання декларації.

Учасники гарячої лінії отримали відповіді на свої запитання та поінформовані про постійних консультантів з питань одноразового декларування (https://cv.tax.gov.ua/anonsi-ark/27207.html) та створення на сайті спеціального банеру «Одноразове добровільне декларування» (https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya)