Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулася робоча зустріч очільника податкової служби області та голови ради ТВ АППУ

опубліковано 10 серпня 2021 о 11:52

Днями очільник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак та голова Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» в Чернівецькій області Ігор Мисевич  провели робочу зустріч.

Під час зустрічі розглянули  підсумки надходжень податків до бюджетів усіх рівнів за 7 місяців та визначили спільні заходи щодо підвищення культури сплати податків.  На думку учасників заходу сьогодні це спільне завдання податківців та громадських організацій.

Зокрема серед таких заходів, за словами Ігора Мисевича, проведення  щорічного Всеукраїнського Рейтингу «Сумлінні платники податків» - основне завдання якого посилення ролі та авторитету платника податків в житті країни, підвищення загальної культури сплати податків, утвердження серед людей духу підприємливості. За його словами зараз завершується підготовка до нагородження таких платників.

Віталій Шпак поінформував про ряд важливих заходів які заплановані провести з громадськістю у серпні- вересні цього року, та запропонував для  ефективної співпраці активніше долучати до лав АППУ молодих бізнесменів.

Також під час зустрічі сторони визначили шляхи покращення взаємодії та обговорили проблемні питання, зокрема нелегальну зайнятість, виплату зарплати в конвертах у всіх сферах бізнесу, що негативно впливає на надходження податків.

Під час зустрічі Ігоря Мисевича ознайомлено з презентаційними матеріалами щодо одноразового декларування у відповідності до норм  Закону України від 15.06.2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».