Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аспекти співпраці між податківцями та органами місцевого самоврядування обговорено у Сокирянській міській раді

опубліковано 30 липня 2021 о 09:02

29 липня 2021 року у Сокирянській міській раді відбулась зустріч у форматі «круглого столу» за участю Сокирянського міського голови Василя Козака, народного депутата України Володимира Козака, голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка, начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталія Шпака. Метою зустрічі стало обговорення напрямів взаємодії та співпраці  податківців з органами місцевого самоврядування та платниками податків. Долучились до обговорень секретар міської ради Любов Степаненко, перший заступник міського голови Іван Гангал, заступники начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан та Тетяна Булавка, начальник Кельменецького відділу податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкових ризиків ГУ ДПС у Чернівецькій області Альбіна Гладка,  а також керівники деяких профільних структурних підрозділів міської ради.

Відкриваючи «круглий стіл», Сокирянський міський голова Василь Козак зазначив, що одним з першочергових завдань, над яким необхідно працювати, є наповнення місцевого бюджету. Оскільки всі сторони діалогу являються учасниками цього процесу є необхідність обговорення впливу на нього.

«Основне наповнення місцевого бюджету станом на сьогодні забезпечують бюджетні організації, нам необхідно спільно попрацювати над тим, аби всі жителі нашої громади сумлінно сплачували податки. З нового року ми розпочали роботу з інвентаризації землі та ведемо реєстр договорів її оренди, однак для завершення процесу нам не впоратись без допомоги податкової» - додав Василь Васильович.

Своєю чергою начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак висловив готовність співпрацювати у межах правого поля з органами місцевого самоврядування та зауважив, що територіальні підрозділи податкової служби повинні підтримувати постійний діалог як з платниками податків та і з місцевою владою.

Окрім того, Віталій Петрович доручив фахівцям відомства до 15 серпня поточного пору здійснити інвентаризацію договорів оренди землі на території Сокирянської громади.

Про готовність сприяти у вирішенні питання розширення кола повноважень податкових органів говорив народний депутат України Володимир Козак. Володимир Васильович також зазначив, що на початку липня в першому читанні було прийнято законопроект №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», яким планується внести зміни до низки різних положень Податкового кодексу України з метою «створити справедливі умови оподаткування для всіх платників податків

Також під час зустрічі розглянуто новації податкового законодавтва та проблемні питання, що легалізації «тіньовиків», ліквідації «схем» ухилення від сплати податків та правила одноразового (спеціального) декларування активів фізичних осіб.