Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У 2022 році значно розшириться коло підприємців, які зобов’язані будуть застосовувати РРО чи ПРРО

опубліковано 29 червня 2021 о 14:49

Про це у своєму коментарі наголосила заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан.

Посадовиця відзначила, що у 2022 році всі платники єдиного податку другої – четвертої груп мають бути «фіскалізовані» і закликала платників не зволікати, а йти в ногу з часом і завчасно розпочинати вивчати потенціал РРО чи ПРРО.

Також Наталія Чернівчан звернула увагу на особливості застосування РРО чи ПРРО цього року та як здійснити їх реєстрацію.

За її словами реєстрація РРО чи ПРРО здійснюється в органах ДПС за місцем реєстрації підприємця. Суб’єкти господарювання для реєстрації реєстратора розрахункових операцій можуть подати до податкового органу заяву за ф. № 1-РРО онлайн. Така можливість надана через приватну частину Електронного кабінету. Програмне забезпечення податківці роздають безкоштовно. Безкоштовною є не тільки сама програма, але і її підтримка. Програмне забезпечення можна завантажити на смартфон, планшет, комп’ютер чи будь-який інший гаджет, який має операційну систему та підключення до Інтернет.

 Відео