Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві податки: як сплачуються та основні зміни у 2021 році

опубліковано 23 березня 2021 о 16:49

Сьогодні, заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Булавка та завідувач сектору пресслужби, комунікацій з громадськістю та ведення субсайту Марії Коцим’юк провели презентаційну онлайн зустріч зі студентами третього курсу спеціальності «Облік і оподаткування» Чернівецького державного комерційного технікуму та викладачем Яною Бистрицькою. Захід проведено на платформі ZOOM. Тема зустрічі : «Сплата місцевих податків і зборів у 2021 році».

У своєму виступі Тетяна Булавка розповіла про суми надходжень від буковинських платників до бюджетів усіх рівнів, звернувши особливу увагу на надходження до місцевого бюджету. Оскільки  ці кошти громади можуть використовувати для своїх потреб: для благоустрою чи фінансування тих чи інших соціальних проектів.

Далі йшлося про ставки і пільги зі сплати земельного, єдиного податку, транспортного податку, податку на нерухоме майно, і особливу увагу приділено адмініструванню ПДФО.

Під час зустрічі детально обговорили як впливає Деклараційна кампанія - 2021  на надходження до місцевих бюджетів та її особливості. Ще розглянули алгоритм розрахунку податкової знижки.

Наостанок посадовці роз’яснили дослідили особливості продажу підакцизних товарів - сплата податку з роздрібного продажу, отримання ліцензій та застосування РРО.