Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

148 буковинських платників почали використовувати ПРРО у смартфоні

опубліковано 23 березня 2021 о 10:31

За інформацією заступника начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталії Чернівчан від початку запровадження «новацій» 148 платників зареєстрували 168 програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО). Всього в області кількість діючих РРО на 1 березня 2021 року складає 4686 одиниць.

За словами посадовиці, проведення роз’яснювальних заходів з питань застосування ПРРО дає свої результати, багато бізнесменів уже не бояться фіскалізації, а ті хто зареєстрував ПРРО грамотно користуються його перевагами.

Хочу звернути увагу бізнесу - продовжує Наталія Василівна - на переваги використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) .

Найперше – безкоштовне програмне забезпечення можна завантажити на смартфон, планшет, комп’ютер тощо. Другий важливий фактор - швидка та зручна реєстрація ПРРО через Електронний кабінет та електронні чеки замість паперових.

Також серед інших можна назвати ще такі плюси застосування ПРРО: відправка покупцю електронних чеків, ведення обліку товарів, формування звітності за будь-який період, робота в режимі офлайн (до 36 годин разово та не більше 168 годин на місяць), онлайн підрахунок податків та знижок, сканування штрих-коду для отримання ціни товару з бази даних, фіксування дати, часу та деталей операції розрахункової операції, підключення до РРО вагів - підсумовує Наталія Василівна.

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine