Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Буковини: електронний сервіс «InfoTAX» в дії

опубліковано 07 грудня 2020 о 09:31

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що задля максимально зручного дистанційного спілкування з платниками податків, Державною податковою службою України запроваджено електронний сервіс – «InfoTAX».

«InfoTAX» – це продовження розпочатого ДПС курсу на максимально дистанційне спілкування з платниками податків та якісно новий рівень послуг. Комфортність спілкування з податковою службою, швидкість та зручність отримання податкової інформації через «InfoTAX» є не просто черговим кроком ДПС у напрямі цифровізації, а відповіддю на запит платників у мобільності отримання послуг.

Звертаємо увагу платників, через месенджери Telegram та Viber платники податків мають можливість отримувати інформацію про: стан розрахунків з бюджетом,  реєстраційні та облікові дані, про результати обробки документів,  про строки подання звітності та сплати податків.

Також, користувачі InfoTAX можуть просто та швидко отримати інформацію з СЕА ПДВ про: суми, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні/розрахунки коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних; суми залишку на електронному рахунку Казначейства.

Крім того новий режим «СЕА РПСЕ»  надає користувачам-платникам акцизного податку актуальну інформацію щодо: суми податку, на яку платник податку має право зареєструвати акцизні накладні по кожному складу та виду пального в Єдиному реєстрі реалізації пального та спирту етилового;  суми залишку на Казначейскому рахунку.

Також режим «СЕА ПДВ» доповнено інформацією про суми податку, сплаченого платником при ввезенні товарів на митну територію України.

На сьогодні InfoTAX надає близько 20 сервісів.

Наступний етап сервісу буде запроваджено з січня 2021 року та надаватиме такі можливості: передзаповнення звітності для платників єдиного податку, перехід до сплати податків у «два кліки», оповіщення про виникнення податкового боргу, а також про можливість виникнення податкового боргу у разі несвоєчасної сплати.

Для доступу до сервісу необхідно у відповідному месенджері (наприклад, Telegram) знайти InfoTAX, в якому перейти за посиланням до Електронного кабінету для ідентифікації та завершення налаштування нового сервісу.

Пропозиції та відгуки щодо роботи  InfoTAX  можна надіслати на адресу infozvit@tax.gov.ua

Підписуйтеся на Telegram-канал https://t.me/tax_gov_ua. Telegram-канал Державної податкової служби України - це ексклюзивні матеріали, інфографіки, сервіси, анонси, роз’яснення.