Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова служба Буковини: впродовж січня - листопада 2020 сплачено понад 3,1 мільярди гривень єдиного соціального внеску

опубліковано 07 грудня 2020 о 09:20

За одинадцять місяців підприємства і підприємці Буковини сплатили 3 мільярди 118 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак, минулорічний рівень надходжень до пенсійного і соціальних фондів перевищено на 170,6 мільйонів або на 5,8 відсотків.

Лише у листопаді поточного року на соціальні гарантії направлено 311,9 мільйонів гривень. Більше половини від загальної суми забезпечили роботодавці обласного центру – 1 мільярд 808,2 мільйони.

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області наголошують, що фізичні особи – підприємці, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та члени фермерських господарств зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

Нагадаємо, з вересня мінімальна сума єдиного внеску на місяць становить 1100 гривень, а максимальний страховий внесок – 16500 гривень.

За наявності в особи одночасно зобов’язань зі сплати єдиного внеску, податків та інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами – сплата ЄСВ виконується в першу чергу і має пріоритет перед усіма іншими, крім виплати заробітної плати.