Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час тренінгів у Кельменецькій ДПІ податківці роз’яснюють переваги застосування електронних сервісів

опубліковано 04 листопада 2020 о 11:22

Працівниками  Кельменецької ДПІ ГУ ДПС у Чернівецькій області щодня проводиться з платниками роз’яснювальна робота, щодо переваг електронної звітності. До основних переваг подання електронної звітності можна віднести такі, як :

економія робочого часу платників податків і коштів на придбання бланків звітних документів;

економія часу на уникнення черг під час подання звітності;

підтвердження доставки звітності;

гарантія перевірки  звітності  на наявність арифметичних  помилок;

оновлення версій документів звітності;

конфіденційність інформації;

оперативність обробки отриманої інформації.   

Зважаючи на пришвидшення економічних операцій з  кожним днем, електронна звітність є невід’ємною необхідністю організації  обліку й вимогою часу. За умови високого рівня технічної бази та програмного обслуговування, переваги від використання системи подання податкової звітності в  електронному вигляді перевищать її недоліки.        

Для платників у ЦОП Кельменецької ДПІ відведено спеціальне  робоче місце, де податківці допомагають платникам податків вдосконалювати знання з подання звітності в електронному вигляді за допомогою режиму «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua). Робота з сервісом у приватній частині (особистий кабінет)  здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, який  безкоштовно можна отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, зокрема кваліфікований  надавач ЕДП ІДД ДПС (https://acskidd.gov.ua).