Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До податкової служби Буковини для отримання електронних ключів звернулось 6406 платників області

опубліковано 29 вересня 2020 о 08:52

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області розповідають, з початку 2020 року послугами підрозділу Кваліфікованого надавача ЕДП Інформаційно-довідкового департаменту ДПС при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області скористались 6406 буковинців. Платники звернулись до податкової служби за сервісною послугою щодо отримання кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.

Та наголошують, електронні довірчі послуги надаються усім без винятку суб’єктам господарювання, органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам і організаціям усіх форм власності та фізичним особам на безоплатній основі. Слід знати, що кваліфіковані сертифікати відкритих ключів діють два роки та дають можливість працювати з усіма електронними державними сервісами.

У податковій службі акцентують, наразі в карантинних умовах пункт працює за попереднім записом. Телефон для запису: (0372)51-43-79. Адреса:  м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, буд. 200а, 1-й пов.,  каб. 110.

Для отримання електронних ключів юридичним і фізичним особам необхідно мати мінімальний пакет документів та заповнити заяву. Детальна інформація про підготовку та реєстрацію тут: https://acskidd.gov.ua/etrusted-services.

Крім того, платники можуть самостійно сформувати сертифікати. Для цього слід завантажити відповідне програмне забезпечення або отримати нові ключі в режимі онлайн на сайті Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг https://acskidd.gov.ua/.

Однак, слід врахувати, дистанційно (повторно) оновити сертифікати зможуть лише ті користувачі, які мають: чинні сертифікати (наприклад до закінчення строку чинності сертифікатів залишилося декілька днів); незмінні реєстраційні дані (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації тощо); особистий ключ, доступний лише користувачу та не є скомпрометованим.

Дистанційне формування сертифікатів за посиланням: https://acskidd.gov.ua/manage-certificates

До відома - аналізуючи подання податкової звітності з 1 липня по 1 вересня 2020 року: юридичними особами подано понад 37,6 тис. податкових декларацій та звітів, з них 90,93% або 34,2 тис.в електронному вигляді. Фізичні особи подали до податкової служби більше 49,1 тис. декларацій та звітів, з них 28,7 % або  57,5 тис. через «Електронний кабінет платника».