Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Система моніторингу податкових ризиків: більш ефективна боротьба зі схемами та захист прав сумлінних платників чи навпаки?

опубліковано 16 вересня 2020 о 09:09

Про це розповідає начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак. За його словами система автоматизованого моніторингу податкових ризиків при реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування (ПН/РК) зарекомендувала себе як ефективний інструмент у боротьбі з мінімізаційними схемами з ПДВ. За час свого існування вона кілька разів змінювалася і з кожною новою інтеграцією все ефективніше виконувала свою функцію: бути стримуючим фактором для несумлінних платників, що у незаконний спосіб отримують податкові вигоди, одночасно забезпечуючи дотримання прав та гарантій законослухняних платників податків.

Порядок зупинення реєстрації ПН/РК регулюється Постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 р. № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних», яка набрала чинності 01.02.2020 р.

Можу стверджувати, що Постанова № 1165 — це результат широкого та тривалого діалогу між органами виконавчої влади, правоохоронними органами, народними депутатами, представниками громадськості та бізнесу. Критерії ризиковості платника ПДВ затверджено саме Постановою КМУ, що усунуло всі суперечливі моменти, які мали місце під час чинності постанови КМУ від 21.02.2018 р. № 117 та які стосувалися питань затвердження таких критеріїв ДФС.

Іншою істотною зміною стало виведення з-під правового регулювання постанови КМУ № 1165 порядку прийняття рішення про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Натомість такий порядок затверджено наказом Міністерства фінансів України від 12.12.2019 р. № 520.

Важливим нововведенням Постанови № 1165 стало внесення змін до ознак безумовної реєстрації та показників позитивної податкової історії, у разі відповідності яким не зупиняється реєстрація ПН/РК в ЄРПН. Таким чином, платник податку зацікавлений у своєчасній та повній сплаті ПДВ, інших податків і зборів та ЄСВ, що сприяє стимулюванню дотримання законодавства про працю, в частині офіційного працевлаштування.

Також для попередження формування фіктивного податкового кредиту несумлінними платниками податку, які підлаштовуються до ознак та показників, за якими здійснюється реєстрація ПН/РК в ЄРПН, внесено зміни до критеріїв, за якими проводиться автоматизований моніторинг. Ці зміни сприяють наповненню бюджету та запобіганню мінімізаційним схемам.

Разом з тим, продовжує Віталій Шпак, незважаючи на такі законодавчі вдосконалення питання застосування новацій СМКОР (система моніторингу критеріїв оцінки ризиків) та блокування податкових накладних уже декілька місяців найбільш актуальне серед представників  бізнесу. Як серед тих , що здійснюють незаконні «ризикові схеми» так і серед тих які доброчесно платять податки.

Щоб роз’яснити основні порушення які допускають платники ПДВ податківці області підготували брошуру: «Як позбутися «ризикового» статусу платника ПДВ – основні порушення платників Чернівецької області». Розміщено на офіційному порталі територіальних органів ДПС у Чернівецькій області у розділі "Брошуру та листівки" за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/433749.html

Довідка:

Всього за рішенням Комісії ГУ ДПС у області, станом на 01.09.2020р. до Переліку ризикових платників внесено 438 СГ або 18,1 відсотків загальної чисельності платників ПДВ ( 2415 ).

За результатами проведеного аналізу, за період з 01.09.2019р. до 31.08.2020р., платниками ПДВ області: надіслано на реєстрацію ПН,  на загальну суму 5671,9 млн. грн. ПДВ (100%), з них: зареєстровано ПН  на 5512,4 млн. грн. ПДВ (97,2%); зупинена реєстрація ПН  на 159,5 млн. грн. ПДВ (2,8%).

Із числа податкових накладних, реєстрація яких зупинена, не здійснено реєстрацію та упереджено формування схемного податкового кредиту: на 38,4 млн. грн. ПДВ (24,1%) через неподання платниками підтверджуючих документів; на 8,5 млн. грн. ПДВ (5,3%) за рішенням Комісії ДПС  «скаргу не задоволено» та залишено без змін рішення Комісії ГУ ДПС про відмову в реєстрації.