Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За спеціальне використання води платники Буковини сплатили понад 10,6 мільйонів гривень

опубліковано 16 вересня 2020 о 08:47

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області розповідають, за січень - серпень 2020 року платники рентної плати за спеціальне використання води перерахували до бюджетів всіх рівнів понад 10,6 млн. гривень. Слід відзначити, ця сума рівними частинами розподілена між державним та місцевими бюджетами.

Найбільші суми сплачено суб’єктами господарювання м. Новодністровськ - 4 млн.грн. та  м. Чернівці – 0,9 млн. грн.

Варто зазначити, що відповідно до п. 255.1 ст. 255 ПКУ, платниками рентної плати за спеціальне використання води є: первинні водокористувачі – суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи – підприємці, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів;

суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи – підприємці, які використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

Довідково: граничний термін подання податкової звітності та сплати податкових зобов’язань з рентної плати за спеціальне використання води за ІІІ квартал 2020 року – 9 листопада та 19 листопада відповідно.