Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перелік боржників: податківці нагадують буковинцям про погашення боргу зі сплати податку на нерухоме майно

опубліковано 31 липня 2020 о 15:59

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що понад 21 тисяча буковинців допустили борг за минулі роки зі сплати податку на нерухоме майно в сумі понад 16,9 млн. грн.

За словами податківців, платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, згідно норм ПКУ , визначені фізичні та юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової або нежитлової нерухомості, що перевищує розмір пільгової загальної площі.

Громадяни зобов’язані сплачувати податок щорічно до 29 серпня, у поточному році за минулий рік за ставками і з урахуванням пільг: тобто у 2020 році за 2019 рік, у 2019 році за 2018 рік, у 2018 за 2017 рік.

Податківці наголошують, що до боржників застосовують заходи стягнення визначені нормами ПКУ. Зокрема, вимоги про сплату боргу скеровуються до органів державної виконавчої служби на примусове стягнення коштів через органи ДВС, а також звертаються до суду щоб обмежити виїзд боржників за кордон.

Щоб не осоромитися перед жителями своєї громади, оскільки податок на нерухоме майно сплачується до місцевих бюджетів, необхідно звіритися і погасити борг.

Заборгованість буковинців зі сплати податку на нерухоме майно у розрізі районів області станом на 01.07.2020 року та нові рахунки для сплати ( https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/428065.html)