Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перелік боржників: борг зі сплати земельного податку та орендної плати перевищив 18,8 млн. грн.

опубліковано 31 липня 2020 о 15:11

Про це інформують у  Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області та запрошують боржників погасити свої податкові борги. Місцевому бюджету зі сплати земельного податку заборгували 49766 осіб.

Серед боржників як платники земельного податку - власники земельних ділянок, власники земельних часток (паїв) та постійні землекористувачі, так і платники орендної плати -  орендарі земель державної та комунальної власності. Не зважаючи на те, що податківці надсилають повідомлення про сплату цього податку та у більшості випадків його незначну суму , багато хто „забуває” розрахуватися з бюджетом.

У податковому відомстві наголошують, що сплачені громадянами майнові податки зараховуються винятково до місцевих бюджетів. Тобто, перераховані громадянами кошти забезпечують реальну фінансову самостійність місцевого самоврядування та використовуються винятково на потреби міст, селищ та сіл і тому закликають терміново погасити заборгованість.

Податківці області уже проводять усі відповідні заходи передбачені ПКУ з погашення боргу, а саме: сформовані та направлені податкові вимоги щодо стягнення коштів, які перебувають у власності платника податків, описують майно у  податкову заставу, готують позови про адміністративний арешт майна та передають матеріали на примусове стягнення коштів через органи ДВС, а також звертаються до суду щоб обмежити виїзд боржників за кордон.

Щоб не опинитися в переліку на примусове стягнення податківці радять усім боржникам терміново провести звірку та погасити заборгованість. Інформацію з даного питання також можна отримати у відділі по роботі з податковим  боргом Головного управління ДПС у Чернівецькій області за телефоном (0372)54-56-35.

Перелік фізичних осіб, які мають податковий борг із земельного податку та з орендної плати за землю, станом на 01.07.2020 року