Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковина: підсумки кампанії «Декларування 2020» - плюс 11,7 мільйонів гривень податків до бюджету

опубліковано 24 липня 2020 о 10:57

30 червня - завершилась кампанія Декларування 2020 – повідомляють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Відтак, за інформацією управління податків і зборів з фізичних осіб за попередніми результатами кампанії декларування доходів та майнового стану, 10320 жителів краю прозвітували про отримані статки у 2019 році. Загальна сума задекларованих доходів склала майже 674,7 млн. грн.

В цілому, за поданими деклараціями визначено податкові зобов’язання до сплати в бюджет у розмірі майже 11,7 млн. грн. Із зазначеної суми понад 9,9 млн. грн. – це податку на доходи фізичних осіб та  1,7 мільйонів гривень – військовий збір.

Аналізуючи подані декларації податківці відзначають, лідером у декларуванні цьогоріч обіймають платники, котрі отримали дохід від продажу нерухомого майна, вони подали 1431 податкову декларацію. Дещо менше буковинців відзвітувались про отриману спадщину - 816 декларацій. Про доходи від продажу рухомого майна повідомили 374 громадян.

В розрізі решти доходів: про отримані дарунки та призів повідомили 53 платника; про доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції відзвітувались  53 буковинця. Інвестиційний прибуток задекларували 24 громадян. Дохід, отриманий платником податкy як додаткове благо - 17.

Щодо категорії «мільйонер» слід відзначити, що доходи у понад 1 мільйон гривень задекларували 38 жителів Чернівецької області, загальна сума отриманих ними статків склала майже 122,9 млн. грн. Для порівняння, торік за підсумками деклараційної кампанії було зафіксовано 35 мільйонерів зі статками 109,6 млн. грн. У даної категорії громадян головними джерелами отриманих доходів стала спадщина, продаж нерухомого майна, здача в оренду нерухомості та інвестиційний прибуток.

Також 976 буковинців подали декларації з метою реалізації права на податкову знижку, яка у сукупності становить понад 2,7 млн. грн. Наразі платникам вже повернуто з бюджету 2,2 млн. грн.

Податківці зазначають, що податкову декларацію стосовно повернення коштів, як компенсацію витрати, які підлягають відшкодуванню, можна подати до кінця 2020 року. Повернення частини сплаченого податку на доходи фізичних осіб у разі використання права на податкову знижку здійснюється протягом 60 календарних днів після подання декларації громадянином.