Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинським платникам у Центрах обслуговування адміністративні послуги надаються безкоштовно

опубліковано 20 липня 2020 о 09:43

Про це наголошують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області та зазначають, що працівниками Центрів обслуговування платників впродовж першого півріччя 2020 року було надано 40459 адміністративних послуг.

У податковій службі акцентують, така кількість наданих сервісних послуг свідчить про те, що платники податків вже звикли до функціювання Центрів обслуговування платників у області, адже в них зосереджені всі послуги, необхідні платникам податків.

У даному переліку сервісних послуг: звірка про стан розрахунків з бюджетом, консультаційна допомога щодо порядку заповнення і подання податкової звітності та з питань ведення господарської діяльності, отримання різноманітних довідок, зокрема, про доходи, наявність або відсутність податкового боргу. Також можна дізнатися про реквізити рахунків для зарахування коштів в бюджети, подати для реєстрації Книгу обліку доходів і витрат, отримати витяг із Реєстру платників єдиного податку та інші послуги.

Відтак, у січні – червні цього року у трійці найбільш запитуваних адмінпослуг слід виділити послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків – понад 11,8 тис.

Також, з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 9 тис..

Та послуга з реєстрації платника єдиного податку та  надання витягу з реєстру платників єдиного податку – 9,4 тис.

У податковому відомстві звертають увагу, бланки заяв для отримання  адміністративних послуг та порядок їх заповнення на офіційному порталі Територіальних органів ДПС у Чернівецькій області >Головна>Окремі сторінки>Центри обслуговування платників> за посиланням:  https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda//

Та нагадують, на період дії карантину вносяться зміни в режим ЦОПів.

Прийом відвідувачів у центрах обслуговування платників здійснюється за таким графіком роботи: з 10 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв. (у п’ятницю з 10 год. 00 хв. до 15 год. 45 хв.) з обідньою перервою з 12 год. 00 хв. до 12 год. 45 хв., та з технічними перервами для санітарної обробки та провітрювання кожні дві години на 10 – 15 хв.

Такі зміни внесені в регламент роботи ГУ ДПС у Чернівецькій відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів, з урахуванням змін, внесених постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 року № 500 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України».